Donny van de Beek mocht woensdagavond aan de aftrap verschijnen en dat bleek na 2 minuten spelen al goud waard te zijn. De middenvelder ontving de bal van Dusan Tadic in de zestien en schoof de bal onder de doelman door, waardoor Ajax al vroeg op voorsprong kwam. “Toen was er wel een ontlading, daar zat alles in. Het was geen hele mooie goal, maar wel lekker qua ontlading. Het doet veel met me. Je mag weer starten en je wilt jezelf laten zien. Dan is het lekker dat die bal er binnen twee minuten al in gaat. Ik wilde belangrijk zijn en dat moet ik ook doen”, laat hij weten aan Veronica.

En zodoende pakte de middenvelder zijn kans. “Er is al genoeg over gezegd en ik moet het laten zien als ik de kans krijg. Ons plan is wel uitgekomen. De gelijkmaker was wel een tik, maar daarna pakten we het redelijk snel weer op.”

Voorsprong vasthouden

Ajax ging met een 3-1 stand de rust in en probeerde dat in de tweede helft vast te houden. “In de rust zeiden we dat we de 3-1 moesten vasthouden en we kregen zelfs nog kansen voor een vierde goal. Ik vond met name de eerste helft goed. Het is vrij normaal dat je bij een 3-1 voorsprong wat compacter gaat spelen. Dat deden we uiteindelijk wel goed”, vertelt Van de Beek, die werd uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. “Ja, dat is mooi meegenomen natuurlijk!”

Ajax zet eerste stap richting Champions League