Het lijkt er steeds meer op dat Donny van de Beek naar Real Madrid zal vertrekken. Volgens het Algemeen Dagblad is het niet de vraag óf hij naar het Santiago Bernabéu verkast maar wanneer. Ajax zou de middenvelder echter pas na het Champions League-tweelijk met PAOK Saloniki willen laten gaan.

Na het vertrek van Frenkie de Jong en Lasse Schöne, die op het punt staat een contract te ondertekenen bij Genoa, zou Ajax bij een transfer van Van de Beek zijn hele middenveld van afgelopen seizoen kwijt zijn. Ten Hag hoopt dan ook dat hij in de belangrijke ontmoetingen met de Griekse kampioen nog over de Oranje-international kan beschikken.

Daley Blind, die tegen PSV en Vitesse als controlerende middenvelder speelde, zegt dat het nog even zoeken is naar automatismen. “De positie is voor mij bekend, toch is het nog wel even wennen omdat ik vorig seizoen vrijwel alleen maar als centrale verdediger heb gespeeld. En ik merk dat je als middenvelder toch veel meer meters aflegt. Ik was kapot aan het einde. Toch vind ik het wel een fijne positie. En of dat binnenkort met een compleet nieuw middenveld om me heen zal zijn ten opzichte van vorig seizoen, dat zou zomaar kunnen. Dan wordt het even lastig, want het middenveld is toch de basis van je elftal. Maar ook daar zullen we mee moeten dealen en dan gaan ongetwijfeld andere spelers opstaan.”