Donny van de Beek is bij Oranje verwikkeld in een concurrentiestrijd met onder anderen Marten de Roon en Davy Pröpper. Afgelopen zondag mocht de middenvelder van Ajax beginnen in de wedstrijd tegen Wit-Rusland (1-2). Daarin liet hij geen onuitwisbare indruk achter, zo vindt Aad de Mos.

“Van de Beek past niet in het Nederlands elftal. Van de Beek is een clubspeler, die afhankelijk is van steekballetjes van Hakim Ziyech en Dusan Tadic”, zo luidt de analyse van De Mos bij Rondo. Die steekballen hebben we in Oranje niet, dus hij loopt daar een beetje verloren rond”, analyseert De Mos bij Rondo op Ziggo Sport.

Tafelgenoot Ruud Gullit heeft echter een hele andere mening over Van de Beek. “Mensen denken dat je bij een zwakke tegenstander met Van de Beek moet spelen. Nee, je moet tegen een goede tegenstander juist met hem spelen”, meent Gullit. “Want die goede tegenstanders gaan ook ‘voetballen’. Dan heeft Van de Beek die ruimte om tussen de linies te lopen, nu niet. Ze bleven daar achterin staan en je zag dat hij aan het zoeken was.”