Donny van de Beek maakte zondag tegen PSV zijn rentree na een aantal weken langs de kant te hebben gezeten met een hamstringblessure. En daar is de middenvelder blij mee. “Mooi om weer een beginnetje te maken vandaag. Ik ben blij met de eerste minuten. Natuurlijk wel klote van de 1-1, maar goed de eerste minuten zijn er weer. Ik probeer nu weer mijn niveau te halen”, laat hij weten aan Voetbal Primeur.

“Het is uiteindelijk zonde dat je de winst nog weg geeft. Ik denk dat als je de verhoudingen ziet wij wel beter waren. Maar je ziet ook nu weer, als je één moment verkeerd staat zit de bal er in. Dat mag niet”, vervolgt de Ajacied kritisch.

Vanaf de bank zag Van de Beek Ajax voor rust een aantal grote kansen krijgen. Deze werden echter niet benut. “In de eerste helft kregen we wel een paar grote mogelijkheden die er in moeten. Dan maak je het jezelf wel makkelijker in zo’n topwedstrijd. Dat deden we niet in die fase. Dan kom je na rust wel verdiend op voorsprong en moet je ‘m over de streep trekken. Ik denk dat het voor ons toch wel jammer is. We willen altijd winnen en dat hebben we niet gedaan, dus dat is wel zonde.”

Promes: “Dan kunnen we echt een grote ploeg worden”