Donny van de Beek maakte woensdagavond tijden de halve finale van de KNVB Beker het derde doelpunt voor Ajax, tijdens de overtuigende 3-0 overwinning op aartsrivaal Feyenoord. De Ajacied vierde zijn doelpunt door zijn shirt provocerend aan het Feyenoord-publiek te tonen, tot grote woede van de Rotterdamse fans.

“Nou ja, als je scoort, komt er wat los”, zegt Van de Beek na de wedstrijd, in een reactie tegen AT5. “Zij zeggen ook dingen en dan mag je best een keertje wat terugdoen, vind ik. En als je dan bier over je heen krijgt, dat is dan terecht. Dus ja, dat hoort er een beetje bij in zo’n wedstrijd.”

De middenvelder is blij met zijn doelpunt, maar nog meer met het feit dat Ajax wraak heeft kunnen nemen op de 6-2 nederlaag van vorige maand. “Ik denk het wel. Met 0-3 winnen een lastige wedstrijd winnen in De Kuip, tegen een goed team, dat vaak heel goed is in de toppers… Dus ja, wat dat betreft kunnen we heel tevreden zijn. We hadden iets recht te trekken voor onze eigen supporters.”

Door de overwinning krijgen de Ajax-fans dit seizoen toch nog de gelegenheid om naar de Kuip af te reizen. “Dit is top want Ajacieden wilden graag naar Rotterdam en dat gaat nu gebeuren, dus daar ben ik erg blij mee. Met z’n allen naar De Kuip en nu moeten we ook de beker pakken.”

Van de Beek: “Er zat genoeg agressie in”