Donny van de Beek weet nog niet waar hij volgend seizoen actief zal zijn. De middenvelder wordt al lange tijd in verband gebracht met diverse Europese topclubs, maar is nog altijd Ajacied. De club wil de jeugdexponent graag binnenboord houden, maar Van de Beek weigert tot dusver beloftes te doen over zijn toekomst.

“Ik doe geen uitspraken van: ‘ik blijf’ of ‘ik ga weg’, dat zul je mij nooit horen zeggen en dat kan je ook nooit zeggen in het voetbal”, aldus Van de Beek tegenover VTBL. “Maar de situatie is prima zoals die nu is. Het is gewoon afwachten.”

Van de kern van het succesteam van vorig seizoen raakte Ajax tot nu toe alleen Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt kwijt en Van de Beek denkt hij eraan kan bijdragen om hun vertrek op te kunnen vangen. “Ik probeer steeds belangrijker te zijn. De jongens waren enorm belangrijk, maar we zullen hun vertrek moeten opvangen en daar hoop ik een aandeel in te leveren.”

Mogelijk zou er daarbij ook een rol als aanvoerder voor hem zijn weggelegd, al zegt de zevenvoudig international daar nog niets vanaf te weten. Dinsdag droeg Blind de band, terwijl in andere wedstrijden van de voorbereiding Tadic aanvoerder was. “Ik heb er niets over gehoord. Dusan en Daley zijn hartstikke goede aanvoerders, dus dat zit wel prima. Het zijn goede leiders die het allebei verdienen. Maar als de trainer het aan me voorlegt, wie ben ik dan om ‘nee’ te zeggen?”