Donny van de Beek is tevreden met de 3-1 overwinning van Ajax op Dinamo Kiev. De middenvelder realiseert zich ook dat Ajax de score nog wel had kunnen vergroten. “Uiteindelijk mogen we tevreden zijn met een 3-1-uitslag. We hebben een prima wedstrijd gespeeld en daardoor ook een prima uitgangspositie. Volgende week moeten we gewoon heel erg scherp zijn en minimaal één goal maken nog. Eigenlijk hadden we er nog eentje bij moeten maken vandaag”, vertelt hij aan de NOS.

Compacter

“De eerste helft was goed. We zetten goed druk en dan sta je bij rust met 3-1 voor”, vervolgt hij. “En dat is goed, denk ik. Tweede helft bleven we wat compacter staan, maar hadden we zeker kansen op de 4-1. Dat was al helemaal lekker geweest. Zij kregen echter ook wel goede mogelijkheden.”

Al in de tweede minuut zette Van de Beek Ajax op voorsprong. “Het was niet mijn mooiste goal, maar de bal ging er in en dat is uiteindelijk wat telt gelukkig. Als je even niet speelt, dan wil je jezelf natuurlijk extra graag laten zien.”

Returnwedstrijd

Volgende week dinsdag moet Ajax in Kiev een 3-1 voorsprong zien te verdedigen. “Het kan daar nog heel erg lastig worden. Zij hebben hier gescoord en dat is wat wij volgende week ook moeten gaan doen daar.”

De Ligt: “Goede uitgangspositie, maar we zijn er nog niet”