Erik ten Hag koos tegen ADO Den Haag voor een iets andere opstelling dan gebruikelijk op het middenveld. Daardoor kreeg ook Donny van de Beek een iets andere rol.

“Je speelt sowieso iets meer in een verdedigende rol, dat moet je wel in de gaten houden. Normaal sta je iets dieper en ben je iets meer in de eindfase betrokken. Maar de afspraak was wel dat ik de diepte zou zoeken, dat ging op zich prima”, vertelt de middenvelder aan FOX Sports. Dat ging inderdaad prima, want het zorgde ervoor dat Ajax al snel op 1-1 kwam nadat ADO Den Haag eerst de 1-0 had gemaakt.

Uiteindelijk liep Ajax uit naar 1-5, al was dat ook weer niet helemaal zo eenvoudig als het leek: “Die 1-3 was ook wel een lekker moment moet ik zeggen hoor. Bij 1-2 kwamen zij nog wel een paar keer voor de goal en wordt het gevaarlijk. Bij 1-3 is het beslist en kun je er nog een paar extra inschieten”, aldus Van de Beek. Hij is blij dat het met Ajax weer wat beter gaat, na een slechte start van de tweede seizoenshelft: “We halen de laatste paar wedstrijden ons niveau weer. Ik wil niet te vroeg juichen, maar dan komt de lach vanzelf wel weer terug.”

Van de Beek: “Zijn mentaal sterk gebleven”