Met een 0-3 overwinning in Valencia heft Ajax hele goede zaken gedaan in de groepsfase van de Champions League. Donny van de Beek, die zelf de 0-3 maakte, was dan ook zeer positief over het resultaat tegenover de camera van Veronica.

“Ja 0-3 daar teken je voor. In de eerste helft kom je ook nog eens goed weg. Dan scoort Hakim een geweldige goal. Toen kregen we een penalty tegen en stonden we helemaal verkeerd met druk zetten. In de rust hebben we dat ook doorgenomen en ging het al wat beter.”

“In het midden stonden ze steeds met twee of drie man en dan kwamen ze ertussen. Voor mij was het lastig te belopen en druk te zetten. In de tweede helft hebben we het anders aangepakt. We speelden meer op de man en hadden duidelijkere afspraken gemaaktk over wie wie oppakt.”

Van de Beek was ook vanavond weer trefzeker voor Ajax. De middenvelder maakte een goal, die wel heel erg leek op een doelpunt uit de vorige Champions League campagne van de Amsterdammers. “Ja de goal was een beetje Spurs-achtig. Ik deed nog eerst een schijntrap en uiteindelijk ging hij er goed in. Het was ook een geweldige pass. Dusan en ik hebben echt die klik. Hij weet precies wanneer ik wegloop en doet dit wel vaker.”

Ondanks de grote uitslag ging het zeker niet altijd even makkelijk voor Ajax. Valencia kreeg enorme kansen om te scoren en van de Beek was dan ook onder de indruk van Cillessen en co: “Ik ben echt onder de indruk van hoe ze speelden de eerste helft. Dan scoren ze niet, maar wij kwamen heel goed weg in de eerste helft.”

Ajax baas in Mestalla, ook Valencia wordt verslagen