Nadat Ajax in de Champions League tegen Bayern München, Real Madrid en Juventus telkens duidelijk de underdog was, lijken de rollen in de aanstaande halve finale tegen Tottenham Hotspur voor het eerst omgedraaid te zijn. Donny van de Beek weigert Ajax echter als favoriet te zien.

“Daar ben ik het niet mee eens”, reageert Van de Beek in gesprek met VTBL op de stelling. “Tottenham is in de Premier League één van de topteams en die zijn nog steeds favoriet in mijn ogen.”

“Dat neemt niet weg dat we ze kunnen verslaan”, vervolgt de 21-jarige middenvelder. “We zullen een hoog niveau moeten halen om Tottenham te verslaan. Het zal afhangen van onze eigen vorm. laten we hopen dat die top is. We zijn sowieso niet bang. Het enige wat we kunnen doen is hetzelfde niveau halen als dat we in andere wedstrijden gehaald hebben. We weten dat het een topploeg is.”

De komende week heeft Ajax voor het eerst sinds lange tijd even geen wedstrijd op het programma. “Nu hebben we sinds lange tijd weer een weekje rust, dat is wel lekker. De laatste maanden hebben we weinig vrije tijd gehad, maar dat is ook wel weer mooi. Je maakt zoveel mooie dingen mee”, aldus Van de Beek.