Donny van de Beek beleefde met Ajax een teleurstellende avond tegen APOEL in Nicosia, maar wil niet te lang bij de pakken neerzitten. Met de 0-0 op Cyprus heeft Ajax voldoende perspectief om het karwei volgende week thuis af te maken.

“Als je achteraf gaat kijken mag je niet eens klagen”, begint Van de Beek tegenover Ajax TV. “Zij hebben echt wel een aantal grote kansen gehad. Wij hebben gewoon niet goed gespeeld. 0-0, geen uitgoal gemaakt, dus dat is teleurstellend.”

“Het lag aan onszelf hoor. Zij deden het goed, maar wij lieten bij lange na niet zien wat we kunnen. Dat zal volgende week echt beter moeten”, vervolgt de middenvelder, die zoekt naar een verklaring voor het spel van Ajax. “De eerste tien minuten was het wel redelijk, Ik weet niet wat er daarna gebeurde, maar we waren de grip kwijt. Continu balverlies, fouten, dan wordt het lastig. Normaal zijn we niet een team dat heel veel kaarten pakt. Dat was denk ik wel tekenend voor de wedstrijd vandaag.”

Toch wil Van de Beek niet te lang bij de pakken blijven neerzitten en het vizier op volgende week zetten. “We moeten ook weer niet té treurig doen. 0-0 is ook weer geen héél slecht resultaat. Er zijn nog genoeg kansen.”

Bekijk het hele interview met Donny van de Beek hier: