Direct na de wedstrijd gaf Marjolijn van den Bighelaar tegenover Jeroen Baaij van Ajax1 aan, dat het een goede wedstrijd van haar ploeg was. Van den Bighelaar vond dat Ajax bij vlagen domineerde. Het spel was veel beter dan de wedstrijd van vorige week, vond de doelpuntenmaakster van de 1-1. Van den Bighelaar vond dat Ajax met de wedstrijd beter in haar spel komt. Echter ze bleef ook kritisch en doelde daarbij vooral op de kleine momenten en foutjes in een wedstrijd. “Deze moeten er nog wel uit”; vertelde Van den Bighelaar.

Op de vraag of zij terug moest denken aan de bekerfinale waar Ajax ook snel op achterstand kwam en direct antwoordde, vertelde Van den Bighelaar dat de eerste goal van Zwolle totaal onnodig was. Ze had geen moment het idee in de wedstrijd dat Ajax zou gaan verliezen. Van den Bighelaar had dan ook het gevoel dat ook al werd het 4-4, dat Ajax alsnog de 4-5 zou hebben gemaakt. Tevens had zij een goed gevoel overgehouden aan het veldspel van haar ploeg. Waar vorige week “het totaal” niet klopte, was dat vandaag veel beter verzorgd; aldus de middenveldster van Ajax.

Op de vraag of haar doelpunt ook zo bedoeld was, gaf Van den Bighelaar aan dat ze het nog iets mooier in gedachten had. Ze wilde de bal echt in de hoek chippen. Dat nam de schoonheid van het doelpunt echter niet af, zo vond ze zelf. Van den Bighelaar bleef ook na deze overwinning nuchter. Zij gaf namelijk aan dat het vanuit Ajax perspectief altijd beter kan.

Desiree van Lunteren

Desiree van Lunteren gaf tegenover Ajax1 aan dat zij een goede wedstrijd had gezien. Ook Van Lunteren gaf aan, dat het beter was dan vorige week. Op de vraag van of de omschakeling groot was om vorig jaar bij Freiburg te hebben gespeeld, van de zomer het WK te hebben gespeeld en nu weer in de Nederlandse competitie, was het antwoord kort en krachtig: “Dat valt reuze mee!” Uiteraard is het anders vond Van Lunteren, maar de Ajax middenveldster is terug gekomen om als “oudgediende” een voortrekkersrol te hebben binnen de ploeg van Danny Schenkel.

De oud-speelster van Buitenboys uit Almere geeft inderdaad in het veld vaak het sein om druk te zetten en is verbaal het verlangstuk van Schenkel. Zij voelt zich prima in deze rol, aldus Van Lunteren. De ploeg herbergt veel talent en daarmee komt haar ervaring uitstekend van pas. “Dat is ook mijn rol in deze ploeg”; aldus Van Lunteren. Ook Van Lunteren ziet dat het nu met de wedstrijd beter wordt.