Als het aan de werkgroep van Johan Cruijff ligt, zouden er vijf mensen in de huidige technische staf moeten vertrekken bij Ajax. „En voor vier anderen zou misschien nog een andere baan in de club gevonden kunnen worden. Maar zo gaan we bij een warme club als Ajax niet met elkaar om. We gaan op een respectvolle en zorgvuldige manier te werk. En dat willen we graag zo houden”, liet algemeen directeur Rik van den Boog weten aan de Telegraaf.

De topman van Ajax, die volgens Cruijff met zijn mededirectieleden „de ballen verstand van voetbal heeft”, betreurde het dat de clubleiding geen overeenstemming met de technische werkgroep kon bereiken over de hervormingen bij de Amsterdamse club.

„Let wel, de plannen van Cruijff zijn prima. Ze komen ook voort uit het beleidsplan dat we bij Ajax hebben. Maar over de manier waarop we de plannen gaan uitvoeren, zijn we het niet eens geworden. Dat is heel jammer, maar dat neemt niet weg dat de directie wel aan de slag gaat met het het rapport van Cruijff.”

Regie

Van den Boog: „We willen geen revolutie bij Ajax. Het gaat op veel fronten ook heel goed met de club. Nu moeten we elkaar de ruimte geven om de jeugdopleiding en het eerste elftal omhoog te stuwen. Maar wel onder de bevoegdheden en de verantwoordelijkheden van de directie. Je kunt niet zomaar de regie uit handen geven en op de achtergrond gaan bekijken hoe het allemaal afloopt. Daar ben je geen groot bedrijf voor, daar ben je geen grote club als Ajax voor.”