Rik van den Boog heeft laten weten voorlopig gewoon op zijn post als algemeen directeur te blijven zitten. “We gaan donderdag weer gewoon aan het werk”, aldus Van den Boog als reactie op het opstappen van het voltallige bestuur en de RvC.

Voorzitter Uri Coronel, bestuursleden Joop Krant, Cor van Eijden en de overige leden van de raad van commissarissen (Frank Eijken en Jan Haars) wilden de aanbevelingen van Cruijff niet zo maar zonder discussie opvolgen. Ze blijven echter nog zitten tot de ledenraad nieuwe bestuurders en de Algemene Vergadering van Aandeelhouders nieuwe commissarissen heeft gekozen. Tot die tijd steunen ze ook de zittende directie waarvan Rik van den Boog deel uit maakt. 

“Ik heb respect voor de beslissing van het bestuur. Het is jammer dat het allemaal zo moet lopen. Dit is slecht voor Ajax, het hoort om voetbal te gaan en niet om dit soort dingen. En het gaat helemaal niet zo slecht met de club. De financiele zaken zijn weer op orde, we staan in de bekerfinale, we hebben Europees overwinterd en dit seizoen eindelijk weer Champions League gespeeld.”

“Ik zal hard blijven werken voor Ajax”,  aldus de algemeen directeur. ,,We zijn met Ajax op de goede weg. Er gaan ook veel dingen goed. Wij als directie blijven zitten zo lang het huidige bestuur en raad van commissarissen er nog zijn. Daarna zien we wel verder.”