Rik van den Boog is vanavond niet bij de arbitragezaak die Ajax tegen hoofdscout Hans van der Zee heeft aangespannen. De algemeen directeur van de Amsterdamse club wordt op het hoofdbureau van de KNVB in Zeist vervangen door financieel directeur Jeroen Slop, die eveneens de portefeuille personeelszaken in beheer heeft. Een dag eerder gaf Ajax nog expliciet aan dat Van den Boog wel aanwezig zou zijn, maar op het laatste moment vond er dus alsnog een wisseling van de wacht plaats.

Ajax wil de indruk wegnemen dat het een arbitragezaak tussen Van den Boog en Van der Zee is. De huidige nummer drie van de eredivisie heeft de hoofdscout op non-actief gesteld, omdat hij gebrekkig zou communiceren. De Amsterdamse club heeft een arbitragezaak tegen de hoofdscout aangespannen, nadat beide partijen geen overeenstemming over een vertrekregeling hadden kunnen bereiken.

Scout Van der Zee maakte in de zomer van 2007 de overstap van PSV naar Ajax. Hij is verrast door het handelen van de Amsterdamse club en heeft afgelopen zomer nog een fikse loonsverhoging gekregen.

Bron: Telegraaf