Ruim twaalf uur nadat de gesprekken tussen Rik van den Boog en Johan Cruijf stukliepen, riep de algemeen directeur van Ajax het personeel bijeen in de perskamer van de Amsterdam ArenA. Na een korte inleiding van financieel directeur Jeroen Slop voerde Van den Boog het woord.

“Ajax is een warme club en staat niet toe dat er mensen aan de kant worden geschoven. Wij staan voor onze mensen, respecteren jullie”, speelde Van den Boog op het gevoel van de circa tachtig werknemers. “Wij zijn Ajax.”

Waarna menigeen bij het zien van commercieel directeur Henri van der Aat de wenkbrauwen fronste. Hij ontsloeg de afgelopen maanden twee kantoorpersoneelsleden, die volgens velen naar volle tevredenheid functioneerden. Van den Boog beloofde dat iedereen een eigen – dus ook pro-Cruijff – mening mag hebben en zei geen probleem te zien in de relatie met Dennis Bergkamp en Wim Jonk. “Zij hebben een contract en moeten gewoon hun best doen.”

Kort na het middaguur sprak de directie ook de spelers van het eerste, de staf en het kantinepersoneel toe op De Toekomst.

Bron: Telegraaf