Na afloop van FC Eindhoven tegen Jong Ajax blikte Ajax1.nl met middenvelder Branco van den Boomen kort terug op de wedstrijd en over zijn tijd bij Ajax. Van den Boomen speelde tussen 2011-2014 voor Ajax. In die periode kwam het niet tot een debuut in Ajax 1. Hij vertrok naar FC Eindhoven, waar hij nu na omzwervingen via sc Heerenveen en Willem II weer terug is. 

Sterker dan Jong Ajax

Van den Boomen begon over de wedstrijd die in het nadeel van FC Eindhoven eindigde, hij baalt van het resultaat: “We wilden zo lang mogelijk de 1-0 voorsprong houden en via de counter eruit komen, maar dan zie je toch dat Ajax het positiespel beter beheerst.” Hij vervolgt: “Jong Ajax heeft snelle en behendige spelers, het één – twee keer raken hebben ze erg goed onder de knie.” Toch denkt Van den Boomen dat FC Eindhoven had kunnen winnen van Jong Ajax: “Eigenlijk hadden we de duels op het middenveld moeten winnen, en dan krijgen we de goals tegen uit stilstaande situaties.” Hij zegt: “Dat mag eigenlijk nooit gebeuren tegen een beloftenteam, eigenlijk zijn wij sterker dan Jong Ajax. Dat bleek vanavond dan niet het geval.”

Toekomst

Na periodes in de Eredivisie met sc Heerenveen en Willem II, is hij nu terug in de Jupiler League als aanvoerder van FC Eindhoven. Wat de volgende stap zal zijn, weet hij nog niet: “Het is lastig te zeggen waar mijn plafond is, ik wil vanuit hier weer een stap omhoog zetten. Waar dat is, dat weet ik niet. Dat gaan we zien.” Hij is optimistisch over zijn toekomst: “Kijk, iedereen wil zoveel mogelijk uit zijn carrière halen. Ik denk niet dat dit mijn plafond is, ik denk dat ik nog wel hogerop kan.” Hij laat ook te weten de jeugd van Ajax nog altijd te volgen: “Vooral de jeugd volg ik nog steeds, ik vind het wel interessant hoe de denkwijze van Ajax nog altijd word toegepast door de trainers.” Maar hij geeft ook eerlijk toe: “Ik ben een PSV-supporter, dus uitgebreid Ajax volgen doe ik niet.”