Ajax onder 19 heeft een nieuwe assistent. Vanaf vandaag zal Dennis van den IJssel trainer Johnny Heitinga drie dagen in de week bijstaan tijdens de trainingen. Dit meldt Alphens.nl. De 47-jarige Van den IJssel was jarenlang trainer van Jordan Boys.

Van den IJssel liep twintig jaar geleden al eens stage in Amsterdam en was al twee keer eerder in de race voor de functie. “Ik vind het heel bijzonder om aan de slag te gaan bij deze mooie club”, aldus Van den IJssel. “Het is toch wel het hoogst haalbare als je kijkt op Nederlands niveau qua voetbalclub.”

“De club is zo gegroeid en verder ontwikkelt. Twintig jaar geleden was alles natuurlijk heel anders. De andere twee keer dat ik heb gesolliciteerd nam Ajax de keuze om oud spelers aan te nemen in plaats van mij. Dat ze nu aan mij hebben gedacht, is toch wel leuk. Ben ik toch al die tijd bij ze blijven hangen!”

Naast zijn functie als assistent heeft Van den IJssel ook een eigen bedrijf. “De combinatie is goed te doen. Ik kon deze kans niet laten schieten.”