Mitchell van der Gaag wordt komend seizoen de trainer van Jong Ajax. Doordat Michael Reiziger doorschuift naar het eerste elftal, moest de club op zoek naar een vervanger. Hierbij kwam het uit op Van der Gaag. In gesprek met Veronica TV laat hij weten dat de interesse van Ajax in hem als een verrassing kwam. “Een paar weken geleden nam Marc Overmars contact met mij op en dat was iets wat ik niet aan had zien komen. Je volgt Ajax natuurlijk en kent wel wat mensen, maar de club zelf nog niet heel erg goed. Dus het is niet zo dat ik lijntjes uit had staan. Ik wist ook niet dat Reiziger naar het eerste elftal zou doorschuiven als assistent. Dan komt het eigenlijk toch wel als een verrassing. Daarna is het heel snel gegaan.”

De beloften-trainer woont al een lange tijd in Portugal, maar kwam de afgelopen jaren voor verschillende klussen terug naar Nederland. Het fantastische seizoen van Ajax bleef ook in Portugal natuurlijk niet onopgemerkt. “Na het eerste contact ga je vervolgens nadenken. Je merkt hoe Ajax er weer voorstaat. Dat merk je zelfs hier in Portugal. Ze spreken mij er heel veel op aan. Dan zie je echt hoe Ajax er op staat. Na een aantal gesprekken ging het vervolgens snel. Ik ben zelf ook heel erg benieuwd hoe het is om bij Ajax te werken. En wat ik daar zelf aan kan gaan bijdragen. Zeker in de functie die ik ga krijgen bij Jong Ajax, waar je elke dag met toptalenten mag werken die we verder moeten ontwikkelen richting het eerste elftal.”

Laatste stap richting eerste elftal

Het trainen van Jong Ajax is een lastige baan, omdat de selectie wekelijks kan verschillen. “Je weet dat als je een Jong-elftal gaat trainen, je overal net tussen in zit. Aan de andere kant zie je wel dat de Jong-ploegen eigenlijk een afsluiting vormen van de opleiding. In de eerste divisie kunnen talenten volwassen worden en stappen maken richting het eerste elftal. Het wordt gezien als afsluiting van de jeugdopleiding, waar weer andere dingen worden gevraagd. Zo zie ik een beloften-elftal, waar we spelers moeten gaan ontwikkelen voor hun laatste stap richting het eerste elftal.”

Van de Beek geeft vriend Taylor advies: ‘Laat je niet gek maken door de meisjes!”