Van der Hart
Mickey Van der Hart

De wedstijd tussen Go Ahead Eagles en Ajax eindigde in een drama voor keeper Mickey van der Hart. Een eenvoudige terugspeelbal van Wesley Verhoek stuiterde vlak voor de onfortuinlijke doelman op door een polletje en werd daardoor volledig gemist door Van der Hart. De sluitpost is eigendom van de Amsterdammers, maar wordt door Ajax verhuurd aan de club uit Deventer.

“Dit verschrikkelijk. Dit is de grootste nachtmerrie van elke keeper. Dis is het ergste dat er is. Wesley Verhoek verovert de bal en speelt hem terug. De bal stuit voor mij op en pakt een polletje. Ik trap onder de bal door, ongelooflijk ongelukkig. Hier doe je volgens mij weinig aan”, zei de verslagen Van der Hart.

“Wat moet je hiervan zeggen?”, vroeg de keeper zich na afloop van het duel hardop af. “De bal stuit een halve meter op. Ik raakte ‘m niet”, klonk het teleurgesteld voor de camera’s van FOX Sports.

Het polletje leverde Ajax in de 88e minuut de overwinning op. De Amsterdammers blijven tweede, terwijl Go Ahead de vijftiende plek bezet en moet vechten voor lijfsbehoud.

Ajax nieuws Ajax1.nl