Sinds dit seizoen is Mickey van der Hart derde doelman van Ajax. Zijn debuut in het eerste elftal maakte hij nog niet, maar voor de pas negentienjarige sluitpost staat er een grote toekomst te wachten. Zijn snelle ontwikkeling heeft hij vooral te danken aan Fred Grim, oud-trainer van de A1 van Ajax. Dat zegt hij in De Sportkrant van Sport Amstelveen. De huidig trainer van Almere City verkoos hem namelijk, na jaren van rouleren, hém als eerste keeper boven Peter Leeuwenburgh.

Dat Fred Grim, als oud-doelman, voor hem koos, doet hem extra goed: “Dat is wel extra waardevol, los van dat het ook een hele goede en aardige trainer is.” Aan het seizoen 2011/12 heeft hij nog steeds goede herinneringen. “Ook door de aanwezigheid van keeperstrainer René Stam. Grim lag mij goed qua karakter, we hebben dezelfde killersmentaliteit. Mijn weekend is verpest als we verloren hebben”, laat de kleinzoon van oud-prof Cor van der Hart weten. Dat jaar werd hij ook Talent van de Toekomst.

Het feit dat hij enkele wedstrijden op de bank mocht doorbrengen, waaronder het bekerduel tegen ONS Sneek, is voor hem al een geweldige stap: “De bedoeling was om overal aan te wennen. Het tempo, het niveau, de druk en de belangstelling eromheen en dat is me prima bevallen. Ik merk dat mijn input zeker gewaardeerd wordt.” Bij de wedstrijden tegen SC Heerenveen en PSV had hij ook op de bank kunnen zitten, maar deze moest hij voorbij laten gaan vanwege blessures.

Stiekem hoopt de geboren Amstelvener op een vertrek van Kenneth Vermeer of Jasper Cillessen. In dat geval zal hij naar alle waarschijnlijkheid doorschuiven als tweede keeper. “Ik reken nergens op en focus me gewoon op mezelf”, beëindigd hij het interview.