De eerste seizoenshelft zit er bijna op en AT5 blikte met Mike van der Hoorn kort terug. Frank de Boer gaf de eerste seizoenshelft een 5,5, Van der Hoorn beoordeelt zijn seizoen tot nu toe met een stuk lager cijfer: “Ik had meer verwacht ja, voor mij is de eerst seizoenshelft misschien een 4 waard geweest.”

De 23-jarige verdediger speelde tot nu toe slechts negen minuten in de Eredivisie, speelde twee bekerwedstrijden en maakte één keer zijn opwachting in de Europa League. “Ik sta wel open voor een club die een bedrag wil betalen”, geeft Van der Hoorn dan ook toe. “Maar van Ajax uit willen ze liever niet dat ik vertrek, dan wordt het al wat moeilijker.”

Het lijkt er dus op dat Van der Hoorn het seizoen af zal maken bij Ajax: “Natuurlijk word je hier niet vrolijk van. Je kan je dood lopen ergeren, veel mensen in deze situatie zouden dat ook doen. Maar je moet wel aan jezelf blijven werken als je nog een halfjaar hier moet zijn.” Daarmee zinspeelt Van der Hoorn dus op een zomers vertrek. “Maar we hebben nog een jaar en dan moet ik sowieso weg, dus Ajax zal ook wel meewerken.”