Omdat Joël Veltman geschorst werd en Niklas Moisander gespaard werd, mocht Mike van der Hoorn Van der Hoornweer eens zijn opwachting maken in het eerste elftal van Ajax: “Zondagochtend voor de training hoorde ik dat ik zou spelen. Dat is wel prettig bij zo’n grote wedstrijd”, vertelt hij tegen de NOS.

Sinds zijn komst naar Ajax bijna anderhalf jaar geleden, zat Van der Hoorn vooral op de bank en maakte minuten in Jong Ajax: “Dan heb je zelf niet door je ervoor staat, als je zo weinig speelt. Uiteindelijk kom deze wedstrijd dan, en dan wil je alles laten zien wat je in de afgelopen anderhalf jaar geleerd hebt.”

Aan de wedstrijd tegen PSG houdt Van der Hoorn, ondanks de nederlaag, een goed gevoel over: “Ik voelde me sterk, en denk dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld.” De van FC Utrecht overgekomen verdediger lijkt eindelijk zijn draai gevonden te hebben bij de Amsterdamse ploeg: “De omschakeling van Utrecht naar Ajax was voor mij groot. De club is enorm groot en ik kende niemand. Maar na een halfjaar zag ik dat ik stappen begon te maken.”

“Ik zat op de bank en de concurrenten deden het goed”, blikt hij terug op de afgelopen anderhalf jaar. “Maar nu probeer ik de draad op te pakken. Als ik de kans krijg, wil ik me laten zien.”
Ajax nieuws Ajax1.nl