Mike van der Hoorn pakte zondag tegen FC Groningen zijn tweede gele kaart, waardoor het nog onnodig spannend werd. “Ik ben natuurlijk blij met de winst. Ook op persoonlijk vlak zat ik goed in de wedstrijd. Uiteindelijk komt dan die rode kaart en dan baal je wel als een stekker. Als ik naar het moment terugkijk, denk ik dat ik een overtreding maak en voor de rest niks. De scheids wist volgens mij niet meer dat ik al een gele kaart had. Zo liet hij mij het ook blijken. Hij wachtte even en zei vervolgens: ‘Oh, je hebt al een gele kaart.’ Dat was jammer”, laat Van der Hoorn aan Ajax TV weten.

“Ik denk dat we met elf man hier tot 0-3 of 0-4 uit hadden kunnen lopen”, vervolgt de centrale verdediger. “Nu moest het team ineens in zijn achteruit en dat was wel even moeilijk. Nu overheerst bij mij nog wel de vreugde van de winst, maar komende week zal ik denk ik wel gaan balen van die rode kaart omdat ik komend weekend weer op de tribune kan gaan zitten.”

Hoewel Van der Hoorn aan de ene kant de schlemiel was door een rode kaart te pakken, was hij aan de andere kant ook belangrijk voor Ajax bij het eerste doelpunt. “Het was een mooie goal. Ik zag Gudelj lopen en ik gaf een lange bal op hem, waarna hij de bal vervolgens goed voor kopte. El Ghazi maakte het op zijn beurt goed af.”