Edwin van der Sar liet vrijdagavond bij Inside Ajax zijn licht schijnen over het huidige aankoop- en verkoopbeleid van Ajax. “We hebben dit beleid aangekondigd, maar er waren mensen die daaraan twijfelden”, vertelt de algemeen directeur.

De juiste snaar

Ajax haalde nog voor het einde van het vorige seizoen al Perr Schuurs, Hassane Bandé en Zakaria Labyad. Daar kwamen in de zomer nog topaankopen Dusan Tadic en Daley Blind bij. “Ik denk dat het nu precies goed valt. Blind was bijvoorbeeld aan het kijken in Frankrijk en Italië, maar wij hebben de juiste snaar weten te raken. Tadic wilde graag Champions League spelen en kampioen worden. Dan valt dat net goed”, legt Van der Sar uit over hoe die aankopen tot stand komen.

Meer aankopen

Van der Sar acht de kans zeker aanwezig dat dit soort aankopen vaker gedaan zullen worden, maar legt uit dat het afhankelijk is van meerdere factoren: “Het ligt wel aan wat er doorkomt vanuit de jeugd. Wij willen spelers de kans blijven geven. Ook moet de kans er wel zijn om dergelijke spelers te halen. Als de kans er is, is het geld er.”

‘Ajax kan absoluut transferrecord vestigen door concurrentie Barcelona’