Edwin van der Sar gaat binnenkort beginnen met zijn nieuwe opleiding aan de Johan Cruyff Institute. Deze opleiding richt zich vooral op (ex-)sporters die zich verder willen ontwikkelen op sportgebied. De ex-doelman ambieert daarbij een functie in de management. ”Ik zie mezelf niet direct weer op het veld staan.”

”Een managementfunctie leek me leuker, maar weet daar nog niet voldoende van”, zegt hij op de website van Sport Promotion. ”Deze opleiding biedt mij de kans om me te ontwikkelen op dat gebied. Nog niet veel ex-topvoetballers hebben deze opleiding gedaan, maar het lijkt me zeer interessant om met andere topsporters van gedachten te wisselen. Ik weet zeker dat we van elkaar kunnen leren.”

Van der Sar vindt het vooral knap hoe zoveel mensen bezig kunnen zijn met het runnen van een club. ”Het intrigeert me. Bij Manchester United werken maar liefst 75 mensen op de commerciële afdeling in Londen. Ik ben een aantal keer gaan kijken hoe zij daar werken en ik vond het zeer interessant.”

Aankomende woensdag start de ex-Ajacied met zijn nieuwe opleiding. Iconen als Michael Boogerd, Jochem Uytdehaage en Renate Groenewold gingen hem al voor. ”Ik heb er echt zin in. Mijn toekomst ligt in de voetballerij en op deze manier kan ik goed voorbereid participeren in die voetbalwereld. Het gedachtegoed van Johan Cruijff met deze opleiding spreekt mij dan ook enorm aan.”

Foto: Afdb – Oscar