Edwin van der Sar sluit niet uit dat hij ooit nog eens bij Manchester United aan de slag gaat, zo zegt de algemeen directeur van Ajax in gesprek met The Sunday Times. De oud-doelman van de Mancunians denkt dat besturen van United op dit moment meer inspanning zou vergen dan het hem bij Ajax kost.

“Nu is United een veel grotere uitdaging dan Ajax. United is niet alleen een grote en beroemde club, het is een merk dat wereldwijd bekend is,” vertelt Van der Sar, die tussen 2005 en 2011 uitkwam voor de Red Devils. “Tegelijkertijd voelt het heel familiair aan als je er onderdeel van uitmaakt.”

“Ik weet nog goed hoe ik binnenkwam. Oh, het is United… Maar na dag één voel je je al thuis. De wasvrouwen, chef Mike, Kath, de receptioniste: ze zijn er nog steeds. Dat moet je koesteren. Ook moet je blij zijn dat Ole Gunnar Solskjaer het geweldig doet. Maar ook Ed Woodward (directeur, red.).”

“Ik heb ongelooflijk veel respect voor hem en wat hij met de club doet. Dus ik hoef niet zozeer de grote man daar te zijn. Ik wil altijd voelen dat ik een bijdrage kan leveren. En je kan alleen iets doen als je ergens echt in gelooft. United is een speciale plek, dus wie weet kom ik er uiteindelijk terecht. Maar voor de komende jaren blijf ik hier bij Ajax”, aldus Van der Sar.