Edwin van der Sar heeft vandaag zijn definitieve afscheid bij Manchester United aangekondigd. De 40-jarige doelman had al enige tijd ideeën om na dit seizoen een punt achter zijn indrukwekkende loopbaan te zetten. “Ik breng het nu zelf graag naar buiten. Het is een goed moment mijzelf, maar ook voor de club. Manchester United moet verder kijken en is ook al bezig met de opvolging,” zegt Van der Sar.

De ex-international heeft bij United tal van records gebroken en wordt door manager Alex Ferguson beschouwd als een van de beste doelmannen in de historie van de club. “Ik weet hoe de boss, de spelers en de mensen bij de club mij waarderen. Het is binnen de club fijn om te horen hoe blij ze met je zijn.”

Van der Sar hoopt dat hij met een hoofdprijs afscheid kan nemen op Old Trafford. “Nou ja, één prijs? Ik hoop eigenlijk meer,” zegt de Nederlander lachend. Het tekent zijn ambitie in de laatste maanden van zijn carrière. “Het ideale scenario is voor mij met mooie prijzen in mijn handen te stoppen. We strijden nog op drie fronten.”

Wat hij na 21 jaar betaald voetbal gaat doen, weet hij nog niet. “Je weet niet wat er op je afkomt de komende tijd. Het zal best moeilijk zijn, want ik heb dit vak precies de helft van mijn leven uitgeoefend. Mijn hart gaat ook nog steeds naar het voetbal uit. Anders doe je het ook niet zo lang op dit niveau. Maar straks komt mijn gezin echt op de eerste plaats.”

Spijt heeft hij van niets. Of toch? “Ik zit bij de grootste club ter wereld. Als ik zie hoe fantastisch ik het hier heb, is het jammer dat we nooit eerder bij elkaar zijn gekomen.”

 Bron: De Telegraaf