Edwin van der Sar ziet voor zichzelf geen rol weggelegd in de wederopbouw van Ajax. „Ik ga niet meer terug naar Amsterdam, al zou het best gezellig zijn met Frank de Boer, Danny Blind en Dennis Bergkamp. Toen ik twaalf jaar geleden wegging, heb ik wel gezegd dat ik later eventueel zou terugkeren, maar toen wist ik niet dat ik deze mooie jaren bij Manchester United zou gaan beleven”, aldus de ex-international.

De scheidende doelman van Manchester United zegt dat in het nieuwe nummer van Life After Football. „Misschien ga ik wel af en toe op een trainingveld staan, maar voorlopig zeker nog niet wekelijks. Het kan ook zijn dat ik voor Manchester United clinics ga geven in Oost-Azië, daar is de club heel populair. Iets met commercie doen vind ik ook interessant.’’ Van der Sar sluit evenmin uit dat hij bij de club wat dagen gaat meedraaien met het management.

Multimiljonair
Van der Sar is door zijn lange, zeer succesvolle carrière multimiljonair geworden. Dit seizoen kan hij nog een recordbedrag aan premies bijschrijven als hij met Manchester United de landstitel, de beker en de Champions League wint. De doelman onthult dat hij een deel van zijn vermogen heeft belegd. „Maar misschien dat ik me in de toekomst wat meer met onroerend goed zal bezighouden dan ik nu doe.”

 Tekst: De Telegraaf