Edwin van der Sar was de afgelopen dagen in Zuid-Afrika, voor een bezoek aan zusterclub Ajax Cape Town. De directeur is ontevreden over het feit dat maar zo weinig spelers de stap naar Amsterdam hebben kunnen maken.

“De laatste jaren heeft Ajax te weinig profijt van Capetown gehad. Er zijn geen spelers doorgekomen die ons eerste elftal sterker hebben gemaakt en daar moeten we dus kritisch naar kijken”, schrijft Van der Sar in zijn column in De Telegraaf.

Ajax Cape Town werd afgelopen seizoen een divisie teruggezet, nadat het een niet-gerechtigde speler opstelde en bevindt zich daardoor in een lastige situatie. Van der Sar hoopt dat zijn bezoek tot ‘nieuwe inzichten’ heeft geleid ‘omdat de weg omhoog moet worden ingeslagen’.

Van der Sar noemt verder de resultaten van ‘de Veranderagenda’ in de Eredivisie ‘zo verschrikkelijk teleurstellend’. “Er zijn doelstellingen neergelegd die zijn besproken en in eerste instantie allemaal akkoord bevonden door alle partijen. Iedereen zei er achter te staan. De uitwerking ervan is niet iedereen bevallen.”