Edwin van der Sar moet serieus vrezen voor zijn baan. Mocht hij na evaluatie van zijn eigen functioneren zelf niet besluiten om te vertrekken, zal die beslissing hoogstwaarschijnlijk voor hem genomen worden, ze meldt De Telegraaf.

De druk op de algemeen directeur is na de afgang tegen PSV flink toegenomen en binnen de vereniging Ajax wordt er gesproken over zijn missers. Zo wordt Van der Sar onder andere de affaire rond Wim Jonk, het vroege vertrek van Peter Bosz en de aanstelling van Marcel Keizer en Aron Winter ten laste gelegd.

Ook de chaos binnen de jeugdopleiding die is ontstaan sinds het vertrek van Dennis Bergkamp, die als cultuurbewaker verantwoordelijk was voor de doorstroom van talenten wordt Van der Sar aangerekend. Al met al wordt het personeelsbeleid van de de oud-doelman van Ajax met een onvoldoende beoordeeld.

Daarentegen lijken de posities van directeur spelersbeleid Marc Overmars en trainer Erik ten Hag voorlopig buiten schot. Overmars is verantwoordelijk voor de samenstelling van de huidige selectie. Ten Hag krijgt nog het volle vertrouwen en verdient een eerlijke kans, zo vindt met binnen de vereniging.