Door het succes van Ajax in de Champions League zijn de spelers van Ajax gewild in Europa. Ajax wil er echter alles aan doen om een grote leegloop komende zomer te voorkomen. Edwin van der Sar maakte aan tafel bij Peptalk op Ziggo Sport bekend wat de plannen van Ajax zijn.

“Je gaat niet iedereen binnenhouden”, erkent de algemeen directeur van de Amsterdamse club. “Maar we gaan geen zeven of acht spelers de deur uit doen. Uiteindelijk willen we zelf ook stappen maken en willen we omhoog als club. We hebben het afgelopen jaar alles goed op kunnen bouwen, dat gaan we niet in één jaar weer afbreken. Dus is het belangrijk om de kwalitatief goede spelers te houden en aan te vullen waar kan.”

Van der Sar begrijpt dat Ajax hogere salarissen moet betalen om belangrijke krachten langer aan zich te binden. “Ik denk dat heel veel mensen ook hadden verwacht dat André Onana die stap zou gaan maken, dus uiteindelijk zijn we met een aantal spelers in gesprek, om ervoor te zorgen dat er ook volgend jaar een kwalitatief sterk elftal staat die in de Champions League kan spelen.”

De oud-doelman wil ook volgend seizoen weer zo lang mogelijk meestrijden in Europa. “Twee jaar geleden stonden we in de Europa League-finale en nu in de kwartfinale van de Champions League. We willen niet weer zo’n tussenjaar hebben. We moeten gewoon constant blijven presteren in Europa, maar uiteraard ook in Nederland.”