Ajax werd dinsdag uitgeschakeld in de Champions League. Dat betekent dat dit seizoen een stuk minder lucratief zal worden dan het vorige. Het prijzengeld ligt immers een stuk lager in de Europa League.

Toch hoeven we ons geen zorgen te maken, aldus Van der Sar. Gevraagd naar de gevolgen antwoord hij in gesprek met het Algemeen Dagblad: “Die zijn er niet. Mensen vragen heel snel naar geld, maar daar gaat het niet om. We begroten wat aanvallender, maar niet dat we de laatste zestien van de Champions League bereiken.”

Nu Ajax geen Champions League meer speelt, komen ook de geruchten over uitgaande transfers op gang. Ook daar maakt Van der Sar zich geen zorgen om. Hij verwijst naar de zomer, toen Champions League ook geen zekerheid was en veel spelers besloten te blijven. “We hebben meegedacht in de salariëring, onze ambities uitgesproken. En die zijn op veel vlakken onveranderd. We hebben ook nog gewoon drie mooie prijzen om voor te spelen. Dat weten de spelers ook. Marc Overmars zal deze winter dus de poort niet openzetten. En anders gooi ik mezelf ervoor.”