Ajax bereikte voor het eerst in 13 jaar de volgende ronde in de Champions League en deed dit op overtuigende wijze. Dus staan de Amsterdammers in de schijnwerpers, erkent  Edwin van der Sar in zijn column in De Telegraaf. “De internationale aandacht voor Ajax is enorm en dat houdt gelijke tred met de belangstelling van steeds grotere clubs voor onze spelers.”

De algemeen directeur geeft aan dat voorheen vooral clubs als Napoli en Tottenham Hotspur interesse toonden in de Ajacieden. “Nu melden zich clubs van het allergrootste kaliber. Ook daarin is weer een stap hogerop gezet. Voor de interesse van grote, buitenlandse clubs zijn we niet bang”, aldus Van de Sar. “Door de sterkte van andere competities – of de zwakte van onze eigen competitie, kun je ook stellen – zijn er mogelijkheden voor die clubs om spelers aan te trekken.”

“Bij Ajax is er natuurlijk wel een grens”, vervolgt de oud-doelman, die benadrukt dat de Amsterdammers de sportieve ambities niet uit het oog verliezen en mee wil blijven doen om de prijzen. “Ook volgend jaar willen we onze selectie op orde hebben. Daar is alles op ingericht. We willen jongens behouden en als dat echt heel lastig blijkt, moet daar een flinke prijs op staan zodat we goede vervangers kunnen aantrekken en nog meer in de jeugd kunnen investeren.”