Edwin van der Sar werd de afgelopen tijd in verband gebracht met een functie bij Manchester United, maar zei zich na de testimonial van Vincent Kompany met Ajax te willen terugkeren aan de Europese top. In een interview met The Telegraph lijkt hij de deur voor United toch nog op een kier te zetten.

“Je weet het nooit. Momenteel stop ik al mijn tijd en energie in Ajax”, zegt de algemeen directeur van Ajax tegen de Engelse krant. “We zullen zien wat er in de toekomst gaat gebeuren. Je krijgt altijd kansen om te leren en te groeien. Dat gebeurt ook wanneer je voetballer bent. Het gebeurde toen ik naar Italië ging en toen ik in Engeland bij Fulham en Manchester United tekende. Dat is nu ook het geval.”

De oud-doelman hing in 2011 zijn keepershandschoenen aan de wilgen en kreeg een staffunctie bij Ajax. “Ik deed een opleiding in sportmanagement en startte als marketingdirecteur in 2012. Gaandeweg leer je en neem je veel met je mee. Ik wil mezelf op dat vlak ontwikkelen. Dat gaat op dit moment prima samen met Ajax.”