rafael van der vaart Rafael van der Vaart. Komt hij nu wel of niet terug bij Ajax? Roddeljournalist Evert Santegoeds zegt dat het zo goed als rond is, maar Ajax-watcher Simon Zwartkruis van Voetbal International geeft stellig aan dat er absoluut geen sprake is van een overeenkomst. Beide partijen ontkennen volgens hem een akkoord.

Enkele maanden geleden gaf de nummer 23 nog aan graag tot het einde van zijn loopbaan bij HSV te willen blijven. Van der Vaart geeft niet aan wanneer hij terug wil keren, maar zet de deur voor de Amsterdammers wel een stukje open. “Ik kan alleen zeggen dat ik graag mijn carrière in Amsterdam wil afsluiten, ik ben nog steeds een Ajacied in hart en nieren”, zegt hij tegen het Leidsch Dagblad.

De middenvelder is 31 jaar en zou daarom nog wel wat jaartjes door kunnen voetballen. Of Van der Vaart komend seizoen al terugkeert op het oude nest is verre van zeker. Zelf is hij nog niet bezig met een vertrek en focust zich op zijn huidige club HSV, dat moet vechten om niet te degraderen. “Ik ga me eerst helemaal richten op lijfsbehoud met HSV.”