Rafael van der Vaart laat aan het eind van deze maand aan Ajax weten of hij ingaat op de contractaanbieding die de club hem heeft gedaan weet VI.

Het Duitse dagblad Bild meldt vandaag dat de middenvelder van Hamburger SV een deadline van Ajax heeft gekregen die deze week afloopt, maar zijn zaakwaarnemer Robert Geerlings ontkent dat. Volgens Bild heeft Ajax Van der Vaart een aanbieding gedaan van €1 miljoen tekengeld + €1 miljoensalaris.

“Rafael zal niks beslissen voordat het seizoen in Duitsland erop zit”, aldus Geerlings. HSV is in een hevige strijd verwikkeld tegen degradatie en speelt op 23 mei tegen Schalke 04 de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Als HSV als zestiende eindigt, dan wachten in de week daarna twee barragewedstrijden tegen de nummer drie van de Tweede Bundesliga.

“Het klopt dat Ajax in eerste instantie een vroegere deadline wenste. Maar de clubleiding respecteert het feit dat Rafael zich de komende weken volledig wil concentreren op zijn huidige club. Zolang er nog wordt gespeeld in Duitsland, gaat voor Rafael het belang van HSV boven zijn eigen belangen. Daarna zal er snel duidelijkheid komen. Waarbij Ajax een serieuze optie voor hem is.”

Rafael van der Vaart vertrekt aan het eind van het seizoen bij Hamburger SV. Het aflopende contract van de Nederlandse middenvelder wordt niet verlengd. Ajax nieuws Ajax1.nl