Rafael van der Vaart heeft Ajax maandag toch weer hoop gegeven dat de middenvelder terugkeert naar zijn oude club. De speler van HSV leek eerst naar het Amerikaanse Kansas City te gaan, maar volgens Van der Vaart is er nog niets duidelijk over zijn toekomst.

De middenvelder blijft sowieso niet in Hamburg volgend seizoen. “Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. De laatste twee jaar zijn heel zwaar geweest door het vechten tegen degradatie. Ik ben toe aan een andere uitdaging. Ik voel me top en kan nog op topniveau mee. Ik ben nog steeds een topvoetballer”, vertelt hij aan FOX Sports. “Het liefst wil ik naar een topcompetitie. Als die niet komt, ga ik naar andere dingen kijken.” Ajax nieuws Ajax1.nl

“Ajax? Daar denk ik eerlijk gezegd wel over na. Maar ik ben al een keer teruggekeerd naar een oude club van me (HSV) en dat is niet mij zo goed bevallen. Bovendien wil ik nog een paar jaar in het buitenland spelen. Waar dat dan is, dat is voor mij ook nog steeds de vraag. Waarschijnlijk niet in de Bundesliga. Die mogelijkheid acht ik niet groot. Ik ben nu vooral bezig met HSV er in te houden. Ik kan nu nog niet zeggen: het gaat die of die kant op met een transfer,” besluit Van der Vaart.