© Proshots

Rafael van der Vaart (35) is na zijn mislukte tijd bij FC Midtjylland transfervrij. Hij wil sowieso nog een jaar door, het liefst in Denemarken. Esbjerg wordt genoemd als meest waarschijnlijke bestemming voor de oud-international. Toch heeft Van der Vaart in gesprek met Voetbal International laten weten dat hij stiekem terug wil keren bij Ajax.

Sceptisch

“Als ik alles had gespeeld bij Midtjylland, dan had ik gezegd: “Ajax moet me terughalen.” Nu begrijp ik best dat de mensen wat sceptisch zijn. Neemt niet weg dat ik in veel opzichten nog belangrijk zou kunnen zijn voor Ajax”. In een andere rol wellicht, want ik weet ook wel dat ik niet iedere wedstrijd negentig minuten kan spelen. Als ik nu naar Esbjerg zou gaan, speel ik ook niet alles. Ik word een dagje ouder, maar dat betekent niet dat ik geen uurtje gas kan geven of dat ik de bal niet meer op het ‘stropdassie’ kan leggen.”

Terugblikken

De 109-voudig international heeft een prachtige loopbaan achter de rug en dat weet hij zelf ook. “Het houdt straks een keer op en daar heb ik ook vrede mee. Ik heb alles bereikt wat ik wilde bereiken. Ik heb meer dan 500 wedstrijden gespeeld, prijzen gewonnen, ik heb bij Ajax, HSV, Real Madrid en Tottenham Hotspur gespeeld, tweehonderd goals gemaakt als aanvallende middenvelder en heb meer dan honderd interlands op mijn naam staan. Dan is er niet meer veel te wensen hé.”

Bekijk ook het interview dat Van der Vaart onlangs gaf aan AjaxTV: