Rafael van der Vaart hoopt ooit nog eens terug te keren bij zijn oude jeugdliefde. Dat laat de middenvelder weten tegenover The Sports Editions. Van der Vaart, momenteel nog spelend voor de Spurs, stelt wel eisen aan een eventueel rentree. “Als ik vooraf weet dat ik net zo kan eindigen als Cocu bij PSV, dan ga ik zeker terug naar Ajax”

De international wil dan nog wel van waarde zijn voor de Amsterdammers. Van der Vaart noemt Jari Litmanen als voorbeeld hoe het niet moet. De Fin was in zijn laatste seizoen bij Ajax geregeld afwezig vanwege blessures en andere kleine pijntjes. “Je zag slechts af en toe een glimp van zijn klasse.”

”Achteraf heel jammer, want als-ie op z’n top was geweest hadden we veel van hem kunnen leren. Mede daardoor denk ik dat hij in de kleedkamer niet helemaal serieus meer werd genomen, op het laatst. Als je niet speelt, ebt het onderling respect toch weg. Hoe groot je status ook is.”

Van der Vaart doet echter nog geen uitspraken over de datum van zijn terugkeer. De linkspoot heeft het nog te veel naar zijn zin bij de Spurs. Het is nog maar de vraag of zijn rentree ├╝berhaupt plaats gaat vinden. “Over een jaar of vier, vijf keer ik misschien terug. Ajax moet natuurlijk ook maar net willen.”

Foto: Paul Blank