Willem II lijkt dit seizoen echt niet te stoppen en won zaterdag opnieuw. In Alkmaar wist het nummer 2 AZ te verslaan: 1-3. De laatste goal werd op zeer fraaie wijze gemaakt door Mike Trésor Ndayishimiye, die ook al trefzeker was tegen Ajax.

Rafael van der Vaart toonde zich bij Studio Voetbal onder de indruk van de 20-jarige Ndayishimiye: “Jeetjemina zeg hé. Dit is gewoon talent, hè. Je moet gewoon je mond houden en hier een paar keer naar kijken”, zo vond hij. De voormalig middenvelder zag dat de aanvaller zichzelf goed weet weg te draaien: “Daaraan zie je dat die jongen heel veel inzicht heeft. Hij doet me een beetje denken aan een rechtsbenige Ziyech”, stelt de analist. “Elke bal gaat ook naar hem en hij beweegt meteen door.”

Op dit moment speelt Ndayishimiye op huurbasis voor Willem II, hij staat onder contract bij NEC. De Tilburgers hebben een optie tot koop afgedwongen. Van der Vaart denkt echter dat de aanvaller een stapje hogerop kan: “Ajax kan hem zo nemen, hoor. Honderd procent.” Ndayishimiye maakte dit seizoen 4 goals en gaf 3 assists in de Eredivisie. Daarnaast was hij 4 keer trefzeker in de beker en gaf hij 2 assists. Hij doorliep de jeugdopleiding van Anderlecht voordat hij bij NEC terecht kwam. Daar kwam hij afgelopen seizoen tot 29 duels, 7 goals en 3 assists.