Gregory van der Wiel is vaste waarde in het Nederlands elftal. Toch krijgt hij regelmatig kritiek op zijn manier van voetballen.

De rechtsback van Ajax wordt soms verweten wat nonchalant te spelen. Van der Wiel probeert die kritiek weg te nemen. “Ik ben één van de spelers die het meeste werk verrichten. Ik krijg kritiek op mijn inzet, wat ik heel raar vind”, zegt Van der Wiel in gesprek met Trouw. “Als we met Ajax verliezen, is mijn en onze inzet niet goed. Maar ik ben een speler die elke wedstrijd tweehonderd procent inzet wil tonen, die het beste eruit wil halen.”

“Ik heb nu eenmaal een elegante stijl van voetballen”, weet de Ajacied. “Ik wil alles mooi oplossen. Ik ben niet iemand die met twee benen duels ingaat, die de bal uit het stadion rost. Als je zo een bal verspeelt, lijkt het er sneller op dat je niet je best doet.”

Ondanks alle kritiek is Van der Wiel meer dan tevreden over zijn loopbaan tot nu toe. “Ik heb een WK gespeeld op m’n 22ste. Ik heb het volle vertrouwen van de bondschaoch. Ik ben de vaste rechtsback van Oranje. Ik denk dat je dan aardig op weg bent Ondanks alle kritiek”, besluit hij met een glimlach.

 Tekst: Goal.com               Foto: afdb.nl – BJMa