Na een zwaar jaar bij Ajax en het Nederlands Elftal Gregory van der Wiel wel een beetje uit. „Ik ben wel aan vakantie toe.” Maar niet voordat hij de thuisinterland tegen Hongarije, de zes resterende competitieduels en bekerfinale heeft gespeeld. Als toetje speelt hij met Oranje vriendschappelijk in Brazilië en Uruguay, terwijl Ajax in Portland en Washington oefent. „Nee, afzeggen voor het Nederlands elftal komt niet in me op. En 28 juni mag ik me weer bij Ajax melden.”

Daarom gaat hij binnenkort in gesprek met Frank de Boer. „Misschien kan ik iets langer wegblijven. De trainer is zelf ook speler geweest en heeft het WK van dichtbij meegemaakt. Hij weet hoeveel ik speel. Dus ik denk dat we er wel uitkomen.”

Voorlopig blijft de verdediger elk duel weer honderd procent of meer geven. „De zege in Hongarije was heerlijk, maar alleen als we thuis ook winnen. We moeten met dezelfde instelling het veld in gaan, scherp zijn, want Hongarije heeft wel iets goed te maken,” aldus Van der Wiel in de Telegraaf.