Van der Wiel kende vorig jaar een matig seizoen, toch werd hij kampioen met Ajax. Dit seizoen lijkt Van der Wiel zijn oude vorm weer terug te hebben. Zondag tegen sc Heerenveen was Van der Wiel zelfs trefzeker voor de Amsterdammers, ook had hij Oussama Aissaidi in bedwang tijdens de wedstrijd.

“Oussama is een geweldige speler, een van de uitblinkers van de Eredivisie.” zegt de verdediger in gesprek met De Telegraaf. ”Als je medespelers en trainer vinden dat je hem goed hebt bespeeld, is dat leuk. Hij heeft een paar goede voorzetten gegeven, maar dat kun je als verdediger niet altijd voorkomen.”

Van der Wiel begint een klik te voelen met Sulejmani. “De wisselwerking wordt steeds beter. De klik die er vorig jaar niet was, is er nu wel. Dat lag een beetje aan het spel van ‘Miki’, maar kwam ook doordat ik niet fit was. Door heel veel met elkaar te praten, weten we precies wie wat in welke situatie doet. Nu klopt alles tussen ons.”

Van der Wiel is ook erg tevreden met Kolbeinn Sigthórsson. “Hij is balvast en maakt het daardoor makkelijk om op te komen. En dankzij hem zijn de meeste voorzetten ook gevaarlijk.”

Foto: afdb.nl – Oscar