Ajacied Gregory van der Wiel weet nog niet waar zijn toekomst ligt. Er was belangstelling van Valencia, maar de Oranje-international wacht deze zomer rustig af.

Het was zondag bij Ajax een dag van afscheid nemen. André Ooijer stopt, de contracten van Dimitry Bulykin en Ismaïl Aissati worden niet verlengd en Jan Vertonghen maakt zich op voor een transfer. Rond Van der Wiel blijft het nog rustig. Valencia is niet langer de droomkandidaat. Wellicht hield een blessure potentiële kopers af. Van der Wiel weet niet waar hij na de zomer speelt, maar het EK kan mogelijk een etalage zijn.

Op naar het EK

“Er heeft zich geen enkele club concreet gemeld, dus ik weet niet waar ik volgend seizoen speel”, zei de rechtsback tegen Goal.com. “Ik ben net terug van een blessure en voel me fit. Ik heb nu een week vrij en dan gaat het vizier op het EK, waar ik veel zin in heb. Sowieso om met de jongens samen te zijn. Het is al een tijdje geleden. We gaan er proberen iets moois van te maken”, verklaart de 29-voudig international.

De discussie over de linksbackpositie bij Oranje, vanwege de blessure van Erik Pieters, is niet besteed aan Van der Wiel. “Ik zou niet weten wie op die positie moet spelen. Alexander Büttner? Ik weet het niet. Ik kijk eigenlijk nooit naar Vitesse, dus ik heb hem ook nauwelijks zien spelen. Het is gelukkig niet aan mij om dat soort beslissingen te nemen. Dat is aan de bondscoach”, zei Van der Wiel die in 2010 de WK-finale speelde.

Afscheid nemen

De verdediger was de afgelopen dagen in een feeststemming met Ajax na het winnen van de landstitel. “We hebben erg genoten van het feest en de huldiging. Het was erg leuk. Ik vond de erehaag van Vitesse ook prachtig. Ik ben trouwens superblij dat André Ooijer in zijn laatste wedstrijd heeft gescoord. We gunden het hem echt.” Ooijer maakte één de treffers tegen Vitesse, dat met 1-3 werd verslagen in de GelreDome.

Ooijer werd na het duel in het zonnetje gezet. “We namen in de kleedkamer met applaus afscheid van André en de mensen van de medische staf. Nee, ik heb zelf geen afscheid genomen. Jan (Vertonghen, red.) ook niet. Er was besloten dat niet te doen voor spelers van wie de toekomst nog niet bekend is.” Van der Wiel maakte in 2006 zijn debuut bij Ajax en won twee KNVB Bekers, een Johan Cruijff Schaal en twee landstitels.