Bayern München volgt nauwlettend de verrichtingen van Ajacied Gregory van der Wiel. Een overgang van de rechtsback ketste deze zomer nog af op de transfersom die Ajax vroeg, maar technisch directeur Christian Nerlinger bevestigt dat de Oranje-international nog steeds in beeld is.

Bayern is bezig voor het nieuwe seizoen de selectie in defensieve zin te versterken. Dat de Duitse grootmacht daarbij aast op Schalke 04-doelman Manuel Neuer (25) en Benfica-back Fabio Coentrão (23) is al langer bekend. De hernieuwde interesse voor Van der Wiel (23, foto) is echter verrassend.

Deze zomer liep een overgang spaak. Ajax vroeg twintig miljoen euro voor de verdediger. Een vraagprijs die met name Bayern-trainer Louis van Gaal te gortig vond, ondanks het ruime transferbudget van vijftig miljoen euro dat de Beierse club op dat moment aanwenden kon.

Vorig zomer wilde de Bayern-directie überhaupt nieuwe verdedigers kopen, maar Van Gaal hield ook dat tegen omdat hij per se met de spelers verder wilde die vorig seizoen zowel landskampioen als bekerwinnaar waren geworden. De wisseling van de wacht – het aanstaande vertrek van Van Gaal en de komst van Jupp Heynckes – brengt de toekomstige transfers dichterbij.

Nerlinger nam niet de moeite de geruchten te ontkennen. ‘We willen ons inderdaad in defensieve zin versterken’, vertelt hij aan BILD. De bestuurder bevestigde tevens dat de namen van Van der Wiel en Coentrão inderdaad op de Bayern-lijstjes voorkomen.

Heynckes maakte zich tijdens de contractonderhandelingen met de clubleiding al sterk voor de komst van Neuer en Coentrão. Bayern weet intussen dat de Portugese international Coentrão van Benfica liefst 25 miljoen euro moet kosten. Heynckes is bezig de transfer zelf voor te bereiden. Hij werkte eerder als coach bij Benfica (seizoen 1999/00) en heeft nog goede contacten bij de club uit Lissabon.

Overigens behoort een terugkeer van Mark van Bommel bij Bayern niet tot de opties als het aan Nerlinger ligt. De Oranje-aanvoerder verliet in de winterstop Der Rekormeister omdat hij in onmin leefde met Van Gaal. Daarop tekende de middenvelder een verbintenis tot het einde van het seizoen bij AC Milan.

Het vertrek van Van Gaal deed ook de geruchten over een terugkeer van Van Bommel toenemen. Nerlinger bestrijdt die mogelijkheid. ‘Spelers die de club hebben verlaten, keren definitief niet meer terug.’