© Proshots

Oud-Ajacied Gregory van der Wiel heeft in Fenerbahçe een nieuwe werkgever gevonden. De verdediger is rond met de Turkse club en tekent voor vier jaar.

Van der Wiel speelde de afgelopen vier seizoen voor Paris Saint-Germain, maar kon daar niet altijd rekenen op een basisplaats. Mede door zijn wisselvallige relatie met voormalig trainer Laurent Blanc, komt er een einde aan het tijdperk van Van der Wiel in Parijs. De 28-jarige Amsterdammer vertrekt transfervrij uit de Franse hoofdstad en zal in Istanbul gaan samenspelen met onder andere landgenoot Robin van Persie.

“Ik ben erg blij met dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven en om deel uit te maken van de Fenerbahçe-familie!”, aldus de trotse Van der Wiel op zijn officiële Facebookpagina. “Bedankt, Fenerbahçe en de vele fans voor een warm welkom!”

Ongetwijfeld hoopt ‘Greg’ zich bij zijn nieuwe club ook opnieuw in de kijker te spelen bij bondscoach Danny Blind. Van der Wiel speelde in totaal 46 interlands namens Oranje en was op het WK in 2010 de vaste rechtsback onder toenmalig bondscoach Bert van Marwijk. De laatste jaren is hij bij het Nederlands elftal niet verzekerd van een plek in de selectie. Concurrenten Daryl Janmaat (Newcastle United) en Kenny Tete (Ajax) vullen deze positie steeds vaker in.