Hoe vergaat het Wesley Sneijder in Turkije? Heeft Zlatan Ibrahimovic nog een legendarisch doelpunt gemaakt? En hoe gaat het bij de Spurs van Eriksen, Alderweireld en Vertonghen? In deze rubriek op Ajax1.nl kijken we wekelijks naar de prestaties van een aantal ex-Ajacieden in het buitenland. Deze week is er speciale aandacht voor Gregory van der Wiel, Zlatan Ibrahimovic, Luis Suárez en Hyun-Jun Suk.

Paris Saint Germain – Reims 4-1

In deze speelronde was Paris Saint Germain weer goed voor een dikke overwinning. Aan de kant van de Parijzenaren waren belangrijke rollen weggelegd voor Zlatan Ibrahimovic en Gregory van der Wiel. De Nederlandse rechtsback was in de twaalfde minuut de maker van de 1-0 voor PSG. Meestal is Van der Wiel degene die assists geeft op Ibrahimovic, deze keer was het andersom. Van der Wiel zette zelf de aanval op toen hij Ibrahimovic inspeelde. De sterke Zweed hield zijn tegenstander knap van zich af en wist Van der Wiel weer te bereiken met een mooie steekpass. De rechtsback bleef oog in oog met de keeper rustig en plaatste de bal beheerst in de goal.

Vlak na de 1-1 van Reims was het Zlatan die weer eens belangrijk was voor zijn ploeg. De Zweedse spits zette zijn ploeg knap opnieuw op voorsprong met een rommelgoal. Een kleine twee minuten later was het weer Zlatan die er met een assist voor zorgde dat Cavani de 3-1 kon maken.

Het slotakkoord was ook voor de Zweed. In de 68e minuut maakte Zlatan er met een bekeken volley 4-1 van. Maxwell zat de gehele wedstrijd op de bank.

PSG gaat nog altijd in recordtempo op het kampioenschap af. De ploeg uit Parijs staat 24 punten voor op nummer twee AS Monaco.

Las Palmas – FC Barcelona 1-2

Vaste naam in deze rubriek is die van Luis Suárez. De steraanvaller van FC Barcelona verkeert dit seizoen in bloedvorm en scoort aan de lopende band. Ook afgelopen zaterdag was het weer raak voor de Uruguayaan. De spits van Barcelona wist al in de zesde minuut zijn naam op het scorebord te zetten. Na een goede voorzet van Jordi Alba wist Suárez de bal hard en hoog in het doel te schieten, zodat de doelman van Las Palmas er niet meer aan kon komen. Het doelpunt tegen Las Palmas betekende alweer het 25e competitiedoelpunt van Suárez in dit seizoen.

Barcelona is sowieso goed op dreef in het huidige seizoen. De Catalanen hebben een voorsprong van acht punten op directe concurrent Atlético Madrid opgebouwd, Real Madrid volgt op negen punten. Aanstaande dinsdag staat de Champions League-kraker tegen Arsenal op het programma.

FC Porto – Moreirense 3-2

De wedstrijd tussen FC Porto en Moreirense was een waar spektakelstuk. De ploeg uit Porto maakte het lange tijd erg spannend tegen de nummer veertien uit de Portugese competitie, maar uiteindelijk wisten ze de drie punten over de streep te trekken. Een belangrijke rol in de overwinning was weggelegd voor Hyun-Jun Suk. De knuffelkoreaan mocht in de basis beginnen bij FC Porto en betaalde dit vertrouwen in de 73e minuut uit met de belangrijke gelijkmaker. De Zuid-Koreaan wist een corner goed bij de eerste paal binnen te koppen en was hiermee erg belangrijk voor Porto.

Uiteindelijk wist Evandro Goebel er in de 77e minuut nog 3-2 van te maken, waardoor FC Porto de achtervolging op koplopers Benfica en Sporting kan blijven voortzetten.