Al een aantal weken wordt Gregory van der Wiel in verband gebracht met Valencia. De rechtsback van Ajax vertelt op de website van NUSport dat hij de overgang naar de Spaanse club ook ziet zitten. “Ik hoor goede verhalen over de club van Hedwiges Maduro, die er al een tijdje speelt. Hij is een goede vriend van me. En de Primera Division is een mooie competitie.”

De international denkt ook dat de transfer rond zal komen. “Ik verwacht dat er iets gaat gebeuren. Ik heb na dit seizoen nog een contract voor een jaar en denk daarom dat Ajax me wel wil laten gaan.”

Mocht de overgang doorgaan, zal Valencia pas de tweede profclub zijn voor de nog jonge verdediger. “Ja, ik zit al behoorlijk wat jaartjes bij Ajax. Het is mijn club, maar ik ben toe aan een nieuwe stap in mijn carrière. Ik word 24, dat is een goed moment om te gaan. Ik denk ook dat een vertrek goed is voor mijn ontwikkeling. Bij Oranje merk ik dat ik een hoger niveau aan kan.”

Overigens denkt Van der Wiel niet dat hij deze winter al naar het zuiden vertrekt, maar pas komende zomer. “Zeg nooit nooit, maar het lijkt mij het beste om van de zomer pas te vertrekken. Dan kan ik hier bij Ajax op een goede manier afsluiten. En het is ook wel lekker om daar te beginnen aan de start van een nieuw seizoen.”

Foto: Paul Blank