Ajax moest winnen om de koppositie van PSV te bedreigen, maar de ploeg van Frank de Boer kon geen vuist maken. Verdedigers Toby Alderweireld en Gregory van der Wiel putten echter vertrouwen uit de organisatie van de Amsterdammers.

De laatste twee edities van de topper in Eindhoven incasseerde Ajax maar liefst tien doelpunten. De conclusie van de Ajacieden viel zo bezien te begrijpen. “Als je uit bij PSV zo gegroepeerd speelt en de nul houdt, is dat een compliment waard”, zei Alderweireld tegenover Goal.com.

“Als we hadden verloren was het helemaal over. Nu niet, zeker gezien de vele uitwedstrijden die PSV nog moet spelen”, aldus de Belg, die bijval kreeg van Van der Wiel. “Het is nog een grote achterstand, maar er is nog niets verloren. We doen nog op drie fronten mee”, aldus de rechtsback, die Balázs Dzsudzsák in toom wist te houden.

Van der Wiel was echter ook teleurgesteld dat het Ajax niet was gelukt drie punten mee te nemen. “Ja, de teleurstelling overheerst. We hadden willen winnen, maar kwamen te weinig aan voetballen toe. Aan de andere kant: voor hetzelfde geld verlies je nog met 1-0”, zei Van der Wiel tot besluit.

Ajax neemt het volgend weekend in eigen huis op tegen AZ, terwijl PSV naar Rotterdam reist voor de wedstrijd tegen Excelsior. De Eindhovenaren verdedigen een voorsprong van vijf punten op Ajax en drie op achtervolger FC Twente

Foto: afdb.nl – Oscar